אושר עד- למה באמת התכונו הצדדים במילה" עד" בחלוקת הרכוש בהסכם הגירושין -פסק דין של השופט יהורם שקד

בהסכם הגירושין שקיבל תוקף של פסק דין נראה כי מצד האשה אין באמת מה למהר עם חלוקת רכוש מאחר והבטחת הגבר לאשה כי עד חלוקת הרכוש יישא הגבר בתשלום ע"ס30.000 ₪ מדי חודש לאשה . אלא ש"עד" חלוקת הרכוש יכול לקבל מס' פרשנויות. על המילה עד הגיעו בני הזוג לפתחו של בית המשפט והשופט יהורם שקד שדן את המקרה מבהיר בדיוק למה כיוונו בני הזוג במילה עד.

צילום: אתר הרשות השופטת

המקרה מתייחס לזוג לשעבר שהביאו ארבעה ילדים לעולם במשך 40 שנות נישואיהם. מרכז חלוקת הרכוש התבטאה בדירתם שנמכרה בסכום של 5.5 מ' בהסכם הגירושין כפי שצוטט בפסק הדין התחייב הגבר על תשלום מזונות זמניים בסכום של 30.000 ש:ח בחודש בעד שתתקבל החלטה אחרת או עד חלוקת הרכוש מה שיגיע קודם . עם מכירת הנכס האשה סירבה לקבל את חלקה ואף פתחה לגבר תיק בהוצאה לפועל הגבר שמיוצג באמצעות עורכת דינו שרון ליכט פטרן העלה את הטענה ובצדק כי חלקה ממכירת הנכס עומד לה ולא נראה שבאמת בוער לה מאחר שקיימת התחייבות למזונות ע"ס 30.000 ₪ לטענת האשה מדובר במלוא הרכוש דהיינו בעד שכל החלוקה תתבצע
השופט יהורם שקד ציין כי לא ניתן באמת להביא את כוונת הצדדים עפ"י ההסכם עצמו אך הכוונה ברורה כי המזונות ישולמו בעד שתוכל האשה לרכוש נכס .
חוסר תום לב מובהק כך תיאר השופט יהורם שקד בפסק הדין את מעשי האשה וכתב כי האשה למעשה מנסה לתפוס את החבל בשתי קצותיו כאשר היא מנסה להנות משתי העולמות עיכוב קבלת חלקה בחלוקת הרכוש הוא ברור על התנהולתה זו פטר שקד את הגבר מחיוב המזונות עד למועד בו יכלה האשה לקבל את חלקה.
במקביל נמנע מלפסוק הוצאות והשאיר את חיוב ההוצאות כאשר כל צד יישא בהוצאותיו .

לעניינים נוספים

עקבו אחרינו

במערכת

Previous
Next

הצטרפו לניוזלטר שלנו

בהשארת פרטים אתם נשארים מעודכנים,
פסק דין שטורף מחדש את הקלפים, שינוי חקיקה, החלטה חריגה,
בהרשמה מהירה ישירות למייל