"אחד המקרים היותר קשים והיותר מורכבים שהגיעו לפתחי "– תיאור השופט יהורם שקד בפסק דין שבתוכו נורות אדומות בעקבות בקשת האב לבן החי על הרצף האוטיסטי -פסק דין

המון פסקי דין חתומים ע"ש של השופט יהורם שקד וגם הוא מתאר במילות פסק הדין כי מדובר באחד המקרים היותר קשים והיותר חמורים שהגיעו לפתחו . הפעם מחליט השופט לא לכבס מילים ולתת את כל התמונה כולה בביקורת חריפה על התנהלות האב שמתוך תיאורי פסק הדין לא רק שמדובר באב שאינו מטיב עם בנו אלא אף גורם לבנו נזק . מצב מורכב ביותר כאשר הבן בן 11 מאובחן על הרצף האוטיסטי. מומלץ לכל מי שידו עוסקת בתחום להבין טיפה על הצרכים המיוחדים ויותר מכל על הצורך במה שלעיתים נראה כמובן מאליו- אנושיות. (פסק הדין המלא בקח אותי למקור)

צילום: אתר הרשות השופטת

יש מורכבויות בחיים שרק מי שנכנס אליהן יוכל להעיד עד כמה הן קשות ומורכבות פסק הדין שפורסם לאחרונה יכול אולי לגעת בהמחשה קטנה את הבנת המורכבות בגידול ילד שמאובחן על הרצף האוטיסטי הטיפול בפינצטה עדינה ככל שניתן לדמיין אל מול הקושי לשפוט את המגדלים עצמם. פסק הדין שנפסק על שולחנו של השופט יהורם שקד בניסוחו מביע את הכעס הנורא לכאורה של שקד על התנהלות האב שעתר להורות על הפסקת מפגשים של בנו החי על הרצף עם אחיו של האם שאף אחד מהם מאובחן בעצמו על הרצף ויש בפירוט פסק הדין הכל כפי שמתאר שקד יש את הנורות האדומות יש את חוות הדעת השונות , את ההמלצות ואת רצון האב לכאורה לקבל את עמדותיו שלו בלי להקשיב לכל האחרות.
פסק הדין מגולל בתוכו את התנהגות האב לירידה לרמת רזולוציה בלתי נצרכת כאשר מכל זבוב עושה פיל באשר לכל דבר ודבר אינספור הודעות טקסט מצוטטות על דברים קטנים ותפלים הטיבה גם המומחית לתאר כי על כל שורה ניתן לכתוב ספר התנהגות שמעידה על קפדנות אך לא במקומות אליהם נדרשת האנרגיה בטיפול הצרכים המיוחדים אליו נדרש הקטין .
הרבה מקום בפסק הדין נותן שקד גם לאם עצמה ואת מקומה בעולמה של בנה בתיאורים שונים כפי שהובאו מטעם המומחית:
" כמי שפועלת לטובתו של רונן וכמי ששמה אותו ואת צרכיו במרכז" האם שמיוצגת בצורה יוצאת דופן ע"י ב"כ עורכת הדין עינת סיני מבינה כנראה את צרכיו המיוחדים ובצער רב גם את הנזק שתיאורו הגורמים השונים בהתנהלותו של האב .

עורכת הדין עינת סיני ייצגה בצורה יוצאת דופן (צילום:נטי לוי)

בנוסף מתוארת החקירה אותה נאלצה לעבור המומחית לגבי כל המלצה והמלצה עליה ביטאה את חוות דעתה שהאב מייחס זאת במצג של דאגה וכי ככל הנראה לכאורה זו הדרך בה ניסה להסוות את כוונותיו השונות בהשגת מטרותיו המומחית שבחנה את המסוגלות ההורית נאלצה להתמודד עם לא פחות מ25 נימוקים מדוע היא טועה באבחונה כלפי האב המתוארים בפסק הדין נימוקים אשר לאב אין רצון לקבל את עמדותיה השופט שקד בפסק דין קיצוני ניתן לומר מורה בהכרעתו כי האם למעשה תקבל את החלטות זהות המסגרת החינוכית לבדה להמלצותיה של המומחית הוא נותן תוקף של פסק הדין במלואן על האב הוא אוסר לקחת את הבן לטיפולים רפואיים , למעט במקרי חירום בהם חובה לקחת את רונן לטיפול ולא ניתן להשיג את האם בטלפון או באמצעות מסרון. רק בהצטברות שני התנאים יחדיו (טיפול חירום (חלילה) ולא ניתן להשיג את האם) – יהיה רשאי האב לקחת את רונן לבית חולים (שוב, חלילה). בכל מקרה אחר על האב להישמע להוראות האם בעניין. באחריות האב להשיב את רונן לבית האם במועדים הקבועים.
בנוסף הוא מפנה את שני ההורים להדרכה הורית ומטיל על האב את הוצאות שכ"ט המומחית ששילמה האם בנוסף ל25.000 ₪ הוצאות

לעניינים נוספים

עקבו אחרינו

במערכת

Previous
Next

הצטרפו לניוזלטר שלנו

בהשארת פרטים אתם נשארים מעודכנים,
פסק דין שטורף מחדש את הקלפים, שינוי חקיקה, החלטה חריגה,
בהרשמה מהירה ישירות למייל