אם זו לא צוואה, מהי צוואה?- פסק דינו של השופט ארז שני

צו קיום הירושה אותו ביקש נכדה של המנוחה ע"מ לנכס את עזבונה בשמו ובשם אחיו נידונה אצל השופט ארז שני בבית המשפט לענייני משפחה בתל-אביב אלא שמנתוני פסק הדין עולה כי אלו כלל לא צורפו לתביעה . לא היו בקשר כלל עם סבתם לא באו לניחום אבלים( פרט לנכדה אחת ) והחשוב מכל ישנה בתמונה צוואה אותה מבקש הבן לקיים.

ארז שני אתר הרשות השופטת. שירלי רחמינוב -צילום פרטי

בן אחד יש לה למנוחה לאחר שבת נוספת נפטרה מן העולם אותו הבן ביקש לקיים את צוואתה ומהצד השני אחד הנכדים ביקש לקיים צו ירושה עפ"י דין . הבן הוא היורש היחיד עפ"י צוואה זו והוא מיוצג באמצעות עורכת הדין שירלי רחמנוב שפירטה בבקשה את הטענות השונות בהם היא מציגה את הטענות מדוע אין להתייחס לירושה עפ"י דין ויש לקיים את רצון המנוחה ולפסוק על ביטול הבקשה צו קיום.
בין הנכדים לבין סבתם כלל לא היה קשר ואין הם מדברים בינהם כלל. זלזול במנוחה כך תיארה בכתבי הטענות את היחס של הנכד כלפי סבתו .
מייד עם מותה מיהר להוציא צו ירושה בבקשה לצו הירושה ביקש בשם אימו על אף שזו כלל כבר לא הייתה בחיים תוך זיוף חתימתה אשר קיבלה הודאה בדבר הזיוף לאחר שכבר אושר צו הירושה וללא ידיעת בנה .
הנכדים כלל לא התייחסו להתנגדותם לצוואה אשר נערכה ע"י סבתם מאחר והם מודעים לעובדה כי זה היה רצונה הכנה בשל הקשר הרעוע שלה עם נכדיה במקביל מציינת רחימוב כי הצוואה נערכה בזמן שהמנוחה הייתה צלולה כמו שהעידו עדי הצוואה.
הצוואה נערכה ונשמרה בידי מי שהיה איש סודה הרב אשר שימש לה כשליח שעל פיו יישק דבר. בדבר צורת הצוואה ציינה כי :
" חוק הירושה מכיר בכך כי יש צוואות שאינן מושלמות ואינן עומדות בכל הדרישות הצורניות ולכן נוסף התיקון לחוק, אשר נותן לבית המשפט סמכות רחבה להגן על מקרים בהם אין ספק באשר לאותנטיות עריכת הצוואה, אין ספק בכוונת המצווה, כמו גם העדים, בהתקיימות טקס עריכת הצוואה בזמן חתימתה, והכל במטרה לקיים את רצון המת שהינו עקרון על."
אם זו לא צוואה. מהי צוואה?
מנגד הנכד מעלה טענות בדבר ציר הזמן בגין הגשת הצוואה כמו ניסיונות נוספים ליצור עימו קשר בנוגע לעיזבון .מזכיר את הזכויות המוקנות לו להגיש את צו הקיום . במקביל הוא מוסיף על הניסיונות השונים להימנע מהליכים משפטיים בדרך של פשרה .
באשר למצבה של המנוחה טענות בדבר דימנציה קשה משך שנים רבות אי ידיעותיה בקרוא וכתוב ומצבה הסיעודי ואי כשירותה לערוך את הצוואה .
בנוסף הצורה של הצוואה מקבלת גם היא מקום בטענות הנכד והריפוי אותו מבקש הבן לבצע בצוואה כלל אינו יכול להתקיים לגבי סמכותו של החוק לבטא את רצון המנוחה מהיותה אי כשירה לעורכו.

השופט ארז שני הדן בתיק מתייחס לצדדים ומביע הדגשה כי הנכד לכאורה מדבר בשם נכדים נוספים אשר אינם היו כלל לצד בתביעה כבעלי דין לטענות בדבר אי כשירותה אשר לא התקבלו כלל התייחסות בסיכומי הבקשה ואי ידיעת בנה של המנוחה בדבר צו הקיום גם הם מקבלים נימוק מורחב בפסק הדין אשר בסופו מקבל שני את טענות הבן ומטיל הוצאות ע"ס 60,000 ₪ ומורה כי צוואת המנוחה היא רצונה הכנה וע"כ נותן לה את התוקף המבוקש.

לעניינים נוספים

עקבו אחרינו

במערכת

Previous
Next

הצטרפו לניוזלטר שלנו

בהשארת פרטים אתם נשארים מעודכנים,
פסק דין שטורף מחדש את הקלפים, שינוי חקיקה, החלטה חריגה,
בהרשמה מהירה ישירות למייל