בונים את הבית מפרקים את המשפחה – החלטת השופט סארי ג'יוסי על רצון האם להתגורר בנכס בעד שיימכר במסגרת פירוק השיתוף

גם הגבר וגם האשה תבעו את פירוק השיתוף אך עד למועד מכירת הנכס האשה עושה ככל שניתן ע"מ להיכנס ולהתגורר בו . המקרה מתייחס לזוג עם שלושה ילדים שניים מהם בגירים ואחת קטינה איתה מעוניינת האם למעבר.

צילום: אתר הרשות השופטת

בשלבי בניית הבית פירקו הזוג את מערכת היחסים בינם ומס' תביעות הוגשו בעניינם . השופט סארי ג'יוסי דן את בקשת רשות הערעור על החלטת השופטת יפעת שקדי כץ שמנעה בכל דרך אפשרית את מגורי האשה בנכס עם הבן.שמנגד האשה מעוניינת לנצל את הזמן בעד יימכר.
ההחלטות אשר כבר התקבלו לעניין רצונה של האשה להיכנס ולגור בנכס שבנייתו טרם הושלמה מצביעות על מניעה מוחלטת למגורים . אך הם לא אלו שעצרו מבעדה להעביר את הריהוט ולעכב ביצוע ההחלטת המניעה .השופט ג'איוסי מנמק היכן הם נקודות המפגש המובאים במקרה
"בעוד שדיני המקרקעין שואפים למימוש זכויות קניין באופן מיידי במסגרת פירוק השיתוף, דיני המשפחה שואפים לבחון את היבט המשפחה, ולהשעות את הפירוק לשלב מאוחר יותר, עם עריכת הפירוק הכולל או איזון המשאבים הכולל."
במקביל הוא מציין כי מדובר בהסדרה שעל האם עם הילד למעבר ומביןאת הרצון למיצוי הנכס
"לא נעלמה מעיניי העובדה שאין לשלול האפשרות כי הנכס יכול לשמש למגוריה של המבקשת ובכך גם יהא ניצול ומיצוי של הנכס בשלב זה עד למכירתו וכן לחיסכון בהוצאות של הצדדים. אלא שכאמור מדובר בבית רחב מימדים שנמצא בשלבי הקמה העתיד להימכר במסגרת פירוק השיתוף/איזון המשאבים, כאשר גם אין כל ערך רגשי לנכס, בין אם בעיני המבקשת ובין אם בעיני ילדי הצדדים ומגורים בנכס יכולים לעכב את הכשרתו, השלמת בנייתו וקבלת טופס 4 וכן מכירתו."
לטענת האשה כי מדובר בטובת הילד שלל ג'יוסי את הטענה מאחר ולא גרו בעבר בנכס כלל כך שאין כאן איזושהיא פגיעה
מבחן התוצאה ג'יוסי משאיר את החלטת השופטת שקדי על כנה ומוסיף 5000 ₪ הוצאות

לעניינים נוספים

עקבו אחרינו

במערכת

Previous
Next

הצטרפו לניוזלטר שלנו

בהשארת פרטים אתם נשארים מעודכנים,
פסק דין שטורף מחדש את הקלפים, שינוי חקיקה, החלטה חריגה,
בהרשמה מהירה ישירות למייל