האם פסיקת פיצויים בגין עגינות הינה גט פסול עפ"י ההלכה?

בנושאי נישואין וגירושין מטפל באופן בלעדי בית הדין הרבני. עם זאת, בשנים האחרונות ‏ניכר עניינם של עמותות וארגונים שונים בנושאים אלה. כמו כן ניכרת גם דריסת רגל של ‏ביהמ”ש לענייני משפחה וחקיקה. מטרת מעורבותם של גופים אלה הינה בראש ובראשונה ‏למנוע עגינות ולטפל בסרבני גט משני צידי המתרס‎.

צילום: יח"צ

בעקבות ריבוי מקרי הסרבנות שהגישו עורכי דין גירושין, החלו גורמים שונים להפעיל לחץ ‏אדיר להגיע לחקיקה בעניין חיוב בתי הדין הרבניים לאכוף באופן אפקטיבי החלטות למתן גט‎.

כך נחקק בשעה טובה ‏‎”‎חוק הסנקציות” אשר מחייב את הדיינים לקבוע עונשים משמעותיים ‏על סרבני גט, על מנת לסייע במתן הגט לנשותיהם. חוק זה‎, ‎אותו קידמו ח”כ עתניאל שנלר ‏מקדימה וזבולון אורלב מהבית היהודי, הוא למעשה פרי יוזמתו של הארגון “מבוי סתום”, ‏והוא סוג של בשורה עבור מסורבות הגט בארץ‎.

נתונים רשמיים מצביעים על מספרן של מסורבות הגט, אשר מגיע לכמה מאות, ולפי סקרים ‏של ארגונים למען זכויות נשים, מדובר באלפים. חוק הסנקציות, שכונה על ידי ח”כ שנלר ‏‏”מהפכה”,‏‎ ‎הוא אף בשורה עבור גברים מסורבי גט‎.

התיקון לחוק “קיום פסקי דין של גירושין”‏‎ ‎קובע כי פסקי הדין של בתי הדין הרבניים לגבי תיקי ‏גירושין, מחויבים  להגדיר תאריך לסידור הגט בבית הדין. במקרים שלא יינתן הגט על פי ‏הכתוב בפסק הדין, יחויב בית הדין להתכנס בתוך ארבעים וחמישה ימים מיום פסק הדין, על ‏מנת לדון בהטלת סנקציות על הצד המונע את הגט.‏
היה ולא הוטלו הסנקציות בדיון, מחויב בית הדין להתכנס שוב תוך 45 ימים לצורך קביעתן. ‏בכל מקרה, בין אם הוטלו הסנקציות ובין אם לאו, כל עוד לא יצא הגט לפועל, על בית הדין ‏להתכנס באופן עיתי, לדון בסנקציות ולבדוק אפשרויות להחרפתן, ולבצע מעקב אחר הביצוע ‏של פסק הדיו.‏

לעניינים נוספים

עקבו אחרינו

במערכת

Previous
Next

הצטרפו לניוזלטר שלנו

בהשארת פרטים אתם נשארים מעודכנים,
פסק דין שטורף מחדש את הקלפים, שינוי חקיקה, החלטה חריגה,
בהרשמה מהירה ישירות למייל