האמון שבתיקון בבסיס האבחון – פסק דין של השופט שאול שוחט

המקרה הנידון מתייחס לזוג גרושים ולהם ילד בן שנתיים וחצי כאשר מועד פרידתם נעשה בסמוך ללידתו של הקטין . במסגרת קביעת אחריות הורית וזמני השהות העלו בני הזוג לשעבר טענות קשות אחד כלפי השני שמצד אחד טוען הגבר כי האשה תחת דיכאון לאחר לידה המקשה על גידול הקטין ומהצד השני טוענת האשה באמצעות באי כוחה עורכי הדין נורית מן ויאיר לנדאו כי לאב פוסט טראומה חוסר שליטה בהתנהגותו המגיעה עד לכדי אלימות.

צילום: שוחט (אתר הרשות השופטת) – נורית מן- אתר הבית של המשרד יאיר לנדאו – אתר הבית של המשרד

הזוג מקיים הליכים שונים בהם קיימים איבחונים בנוגע לאופים מינוי של בית המשפט למומחה לאיבחונים השונים לא העלה דבר הבא למנוע מפגשים תחת פיקוח וע"כ התירו את המפגשים.
בעקבות אבחונים אלו פנו עורכי הדין של האשה יאיר לנדאו ונורית מן לערכאת המחוזי בבקשת רשות ערעור תחת טענה אחת מרכזית כי קביעתו של המומחה נעשתה כאשר חסרים אבחונים נוספים מעברו של הגבר המעידים על מסוכנותו לאור אבחונים אלו נכתבה חוות דעת מתוקנת ביחס לאב אך אין מניעה מבחינת קיום המפגשים.

מכאן הגיעה הבקשה לעיכוב ביצוע והבר"ע בה דן השופט שאול שוחט במרכז טענתיה של האשה היא ביקשה לפסול לגמרי את מתן חוות הדעת מכח פסיקת עליון שהוצגה במסגרת הבר"ע בה היא טוענת כי הסתמכות על ממצאים חדשים בעברו של האב הקשתה למעשה את חוות הדעת הראשונה בה הוא מאפשר את קיום המפגשים חריגה קיצונית בטעות היא הבסיס לתיקון ולא לביטול הקביעה .
השופט שאול שוחט שקיבל את הערעור פסק על מינוי חדש של מומחה מאחר ולא עסקינן כאן ב"עוד חומר רפואי" אלא עסקין בעיקר אופיו של האב בהסתמך האשה על טענותיה מעבר למינוי הטיל שוחט על האב הוצאות ע"ס 4000 ₪

לעניינים נוספים

עקבו אחרינו

במערכת

Previous
Next

הצטרפו לניוזלטר שלנו

בהשארת פרטים אתם נשארים מעודכנים,
פסק דין שטורף מחדש את הקלפים, שינוי חקיקה, החלטה חריגה,
בהרשמה מהירה ישירות למייל