הכלל הבסיסי ועתיק היומין קובע כי "הסכמים יש לקיים". מקבל תוספת של לעיתים גם צריך לעכב- פסק דין של סארי ג'יוסי

הכלל הבסיסי ועתיק-היומין קובע כי "הסכמים יש לקיים". מקבל תוספת של לעיתים גם צריך לעכב- פסק דין של סארי ג'יוסי

צילום: פייסבוק

השופט ג'יוסי מנמק כדרכו בקודש הכיצד הגיע להחלטה על עיכוב הביצוע על אף הסכם שלום הבית לחילופין גירושין שקיבל חותמת כדין של פסק דין . במסגרת בקשת רשות ערעור שהגישה האם המיוצגת ע"י עורכת הדין מתת פלסנר.

מפרטי פסק הדין עולה שמדובר בהסכם שלום בית לחילופן גירושין המסדיר את מקום מגורי הקטין במקרה של גירושין ואף הוסדר בהסכם המסגרת החינוכית בה יישאר הקטין .

ההחלטה שנתנה יפעת שקדי כץ המורה על צו עשה להשבת הקטין בו סוכם בהסכם ואיסור מפורש לרישומו במסגרת חינוכית אחרת

אב הקטין הגיש בקשה להשבתו לאחר שהאם העתיקה את מגוריה ליישוב במרכז  השופטת שקדי דחתה אף בקשה לעיון מחדש המורה לה להשיב את הקטין ליישוב מגוריו .

בנוסף לערעור על ההחלטה ביקשה האם לבטל את הסכם הגירושין מאחר והוא נערך מחמת טעות, הטעיה, עושק, חוסר תם לב, כפיה וניצול מצוקתה, וכי דינו בטלות.

מעבר  לתביעת האב  לאכיפת ההסכם, בעניינו הגיש הוא  שלוש תביעות נוספות:  תביעה למזונות קטין, תביעה לקביעת אחריות הורית בלעדית על הקטין, ותביעה לביטול ההסכם אותן הגישה המבקשת.

האם שהגישה את הבקשה באמצעות עורכת דינה מתת פלסנר טוענת על התעלמות מהראיות אשר הציגה בפני בית המשפט המוכיח שההסכם נחתם תחת כפייה . מעבר לזאת חוסר הבנתה לעניין חשיבות ההסכם הוא אכן שינוי נסיבות מאחר וחתמה עליו מתוך מחשבה כי ההסכם הינו הסכם מגירה בלבד .

יותר מכל ציינה האם בטענותיה כי בהחלטה קיימת התעלמות מוחלטת לטובתו של הקטין מעבר המגורים כך נראה יתבצע בשל חיובים כלכליים אשר יגרמו לקטין ולה נזקים שלא תוכל לעמוד בהם .

האם העלתה תמונה קשה כאשר היא מתארת כי נזרקה עם בנה מהדירה השכורה בה התגוררו כמו כן עצם קליטתו של הקטין כבר נעשתה ועברה בצורה חלקה יחסית וע"כ על בית המשפט היה להצדיק את שינוי הנסיבות ולסטות מהוראות ההסכם.

ביקורת גם לגבי זמני השהות של הקטין עם אביו לא חסכה כאשר היא מציינת כי הקשר אינו מטיב עם הקטין.

 

דיון דחוף ולא רשמי שערך ג'יוסי להבנת התמונה כולה  התקיים בהסכמת האב והאם שלאחריה ניתנה תשובה לבקשה .

לא לפני שהועלו גם טענות האב אשר טען כי הסכם תחת פסק דין חלוט המעבר של האם טען נבע מטעמי נוחיות בשל הקירבה להוריה של האשה .

והבקשה היא למעשה בקשת סרק במידה ומעוניינת האם למעבר שכזה הוא מצריך שינוי בזמני השהות והעברת הקטין לידיו .

ג'יוסי יותר מכל מציין כי זהו לא המסמר האחרון בעניין אך מעכב את ביצוע ההחלטה על אף שהסכמים צריכים לקיים ואף דואג להציג דוגמאות מהפסיקות השונות מאחר ומדובר במצב כלכלי בעייתי . המצריך ראייה נרחבת יותר בעניינו של הקטין.

" ידוע, כי אין זו מדרכה של ערכאת הערעור להתערב בממצאי מהימנות ובקביעת עובדות, אשר נקבעו על-ידי הערכאה הדיונית. שונה הדבר, עת נראה, כי נפל פגם בקביעות הערכאה הדיונית באופן היורד לשורשו של עניין.במקרה מציין ג'יוסי:

" מסכים אני עם עמדתה העקרונית של השופטת קמא לפיה בשלב זה הכף נוטה לטובת קיום הוראות ההסכם. אלא שקיום זה אינו מתאפשר ללא הסדרתם תחילה של אותם תנאים מינימליים והכרחיים, לשם קיום הקטין בכבוד תוך הסדרת מדורו ומזונותיו, וההחלטה נעדרת הוראות אופרטיביות שיאפשרו את חזרת המבקשת והקטין למגורים בישוב ד' או בסביבה."

כמו כן עיכוב הביצוע יהיה  עד למתן החלטות ברורות וזמניות בעניין מזונות הקטין והסדרת סוגית מגוריו בישוב ד',

כך שהערעור למעשה מתקבל באופן חלקי  ציין

לעניינים נוספים

עקבו אחרינו

במערכת

Previous
Next

הצטרפו לניוזלטר שלנו

בהשארת פרטים אתם נשארים מעודכנים,
פסק דין שטורף מחדש את הקלפים, שינוי חקיקה, החלטה חריגה,
בהרשמה מהירה ישירות למייל