האם הגישה את תביעתה באמצעות ב"כ עורכת הדין קרן וינברג בה היא מגוללת את הפרותיו הקבועות של האב בזמני השהות בשל אופי עבודתו המורכב ולפי נוחיותו שלה כבר נקבעים תוכניות איסוף הילדים לטענתה נעשה באופן אקראי ולפי בקשות שאינם מוסדרים לצד זאת איסוף של ילד אחד מהשלושה יוצר מצבי קנאה בין האחים .
קיימים גם סירובים שונים במועדים של חגים וחופשות . בימי שישי מציינת האב הוא כלל אינו אוסף אותם ממסגרות החינוך ואין איתם גורם מבוגר אחראי עד להגעתו.
כמו כן לאומדן זמני השהות העלתה את היחס ביניהם שם היא מחשבת כי זמני השהות עם הילדים הו ביחס של 80% אצל האם ו20% אצל האב.
האב גם כן העלה טענות הגנה באמצעות עורכת דינו רות דיין וולפנר המוכרת באולמות הדיונים השונים ובעלת הפודקאסט המוצלח "בית הספר לקארמה טובה" בו הוא מציג את אופי עבודתו המצריך שעות רבות אילוצי הכוננות בהם תנאי העסקתו המחייבים וע"כ מעבר לזמני השהות שנקבעים הוא מבקש לשהות עם הילדים . האשה לטענתו מסרבת להתגמש בחלון הצר שיש לו והוא כמעט תמיד עומד במני השהות.
המרחק הרב למסגרות חינוך הקטינים לצד חלון הזמנים המצומצם שקיים יוצר קושי באיסופם משם ואין לו יכולת לשנות את תנאי העסקתו.
תסקיר שהומצא ע"י עו"ס לסדרי דין מפרט את האופן בו מומלץ לקיים את זמני השהות לצד האיסופים השונים אימוץ המלצות התסקיר בתחילה נשלל ע"י האם אך בשלב מאוחר יותר במסגרת הדיון קיבל גם את הסכמתה השופטת שקדי כץ הדנה את המקרה מפרטת באופן המניח את הדעת ובצורה לוגית מפרטת את זמני השהות והמזונות ושולחת את הזוג לא לפני שדואגת לברך אותם בסיום פסק הדין עצמו :
" אני מאחלת לצדדים שיעלה בידיהם לשמור על חלוקת זמני השהות כפי שנקבעה מתוך הבנה שקביעת שגרה מיטיבה עם הקטינים ומונעת מחלוקות בין ההורים. עוד אני מאחלת לצדדים שידעו, יחד, נחת ושמחה מילדיהם."
לו יהי…