בנוסף לסיבה בדבר הצפיפות בממ"ד אותה ציינה האם בנוגע לסירובה לזמני השהות עם האב מפרוץ המלחמה היא מעלה טענה בדבר סמכותו של בית הדין הרבני בכלל לדון בנושא החזקת הילדים . לעובדה שבית הדין הרבני טוענת האם אישר את ההסכם אין בו לראות כקניית סמכות לדון בהחזקתם . התביעה הגיב האב היא לא לעניין החזקת הילדים אלא לאכיפת הסכם אשר נכתב בו .
הרב אריאל אדרי אב בית הדין הרבני בב"ש הבהיר כי אין מדובר כלל בדיון זמני שהות אלא באכיפתו של הסכם שסמכותו בהחלט נתונה בידי בית הדין הרבני עוד הוא רומז על העובדה שאין מדובר בתמימות דעים של האם מאחר והיא מודעת היטב להחלטת בית המשפט שצורפה ע"י האב בבקשה הראשונה . הילדים הבהיר אדרי אינם קניינם הפרטי של האם והיא לא יכולה לעשות בהם ככל העולה על רוחה עוד מתוך פסק הדין:
" האב סוּבֵרֶנִי לקיים את זמני השהות בביתו כל עוד שהוא סבור שזו טובת הילדים וכל עוד אין כאן הפרה של הנחיות פיקוד העורף. יכלה האם להגיש תביעה מתאימה והיו שירותי הרווחה מופעלים, אולם לא יעלה על הדעת כי תעשה דין לעצמה. כמו כן טענתה כי הממ"ד בבית האב קטן הינה אבסורדית, ודי בכך שהקטינים מוגנים.
מוחלט כי זמני השהות יתקיימו כקבוע בהסכם הגירושין.
משטרת ישראל תאכוף את כל האמור בסעיף 3 להסכם הגירושין.
ככל שחלילה לא תקיים האם צו זה, יוכל התובע לפתוח בהליכים לאכיפתו. מובהר כי בית הדין ינקוט בכל חומר הדין ובכלל זאת תחויב בהוצאות גם על מצג השווא בעניין הסמכות.
למעלה מן הצורך מובהר כי על האב, כמו גם האם, לקיים את מלוא הנחיות פיקוד העורף העדכניות."