לגבר שהתחייב בתשלום מלוא הגט והתחרט לאחר מכן לא היה צל של מושג כי ניתן להפעיל סנקציה של חיוב בתשלום גט ע"מ לפתוח במיסוד נישואין חדש או בקבלת תעודת גירושין .
לאחר סידור הגט התחרט הגבר על הסכמתו לתשלום הסכום ההזוי וביקש להתחרט הרכב הדיינים שדן בתיק הביע פליאה וקבע עד שלא ישלם את הפיצוי המוסכם לא יוכל לקבל תעודת גירושין או להינשא שוב.
לא פחות מחמש פעמים ניגש הגבר לבית הדין הרבני ע"מ להתגרש ןתבע את גירושיו אלו אך
לכל חמשת התביעות מצאו ההרכב סיבה מרכזית אחת לדחייתן וזו כי לגבר אין כל עילת גירושין וכל רצונו הוא להתחיל חיים חדשים בשל תשוקותיו השונות עם האשה הנוספת .
רצונה של אשתו כנה בדבר שלום הבית אך נתק שנוצר בין השניים הביא את הדיינים לפתרון בדבר פיצוי בשווי של קרוב ל800000 ₪
בעת סידור הגט ולאור הכרות האשה עם בעלה ומצבו הבעייתי של פשיטת רגל הביעה את חששה כי במידה ולא ישולם לה סכום הפיצוי לפני סידור הגט היא תיאלץ לשכוח מהפיצוי .
לאור התחייבות הדיינים כי היא את הכסף תראה במלואו ובחשש כבד תחת ההסכם ניתן הגט .שלאחריו הביע הבעל את התחרטותו וביקש לבטלו .
התחרטות זו והתנהלותו של הגבר קיבלו ביקורות רבות מהרכב הדיינים והרב אשכנזי ציון שכתב את פסק הדין אף הבהיר כי ניתן לגבות את חלקו של הגבר ממכירת הנכס .
ישוב הרכב הדיינים לדון בכשרותו של הגט במידה ולא ניתן יהיה לגבות את הגבר כמו כן צוין כי סכום זה אף יכול לגרור עלויות נוספות של ריביות .
תקבל בסירוב מצד האשה בטענה כי הגירושין נובעים כתוצאה מקשר עם אשה נוספת איתה מנהל בעלה יחסים וכתוצאה מיחסים אלו אף נולדה בת ולכן היא מבקשת שלום בית .