לא מתערבת- הנשיאה חיות השאירה את החלטת בית הדין האזורי וסרבן הגט ישלם עבור סירובו כ 300 ₪ עבור כל יום בעיכוב הגט

צילום: חיות הרשות השופטת. רקע- דוברות בתי הדין הרבניים

הליך גירושין בין בני זוג שהגיע לעליון בעקבות החלטת בית הדין הרבני בהפעלת סנקציה כנגד מי שלטענת הדיינים מסרב ליתן את הגט יכול היה לגרור קרב ערכאות בין בתי הדין הרבניים לבין מערכת בתי המשפט.

כידוע סמכות ייחודית יש לו לבית הדין הרבני למעמד הגט . סמכות זו גורמת לעיתים לזוגות שנמצאים בהליך הגירושין לפנות לערכאת בית הדין הרבני מתוך ידיעה שגם ככה יצטרכו לעבור בתחנה הזו ע"מ להתגרש .
החלטה שיצאה מלשכתה של הנשיא חיות מתייחסת לזוג שהגיעו לכלל הסכם בחלוקת הרכוש המקנה מחציות לכל אחד מבני הזוג אך טרם מעמד הגט הודיע הגבר כי אין בכוונתו ליתן את הגט והוא מתחרט על ההסכמות אשר אליהם הגיעו .
סדרת דיונים אשר בהם הבטחות מצד הרכב הדיינים שדן בתיק לא צלחו ע"מ להסדיר הסכם שיגיע לסיומה של הפרשה עד שקלו כל הקיצים והחלטת הדיינים בהפעלת סנקציות בשל סירוב הגט הייתה צעד קיצוני של הטלת קנס ע"ס 300 ₪ עבור כל יום אשר הגבר מעכב את הגט.
לדברי הגבר לא מדובר בסירוב לתת את הגט אלא רק מחלוקת רכושית שמסתכמת במיליון ₪ מעכבת את מתן הגט.
על החלטת בית הדין האזורי בפתח תקוה שנתן את החלטתו בדבר הסנקציה הייתה צריכה נשיאת בית המשפט העליון לדון באם קיימת סמכות שכזו או באם לבטל את החלטת בית הדין האזורי .
חיות שנמצאת כמרחק פסיעה מסיום כהונתה החליטה להשאיר את החלטת הדיינים על כנה ולא להתערב .
תופעה חמורה היא סרבנות גט מאחר והיא אינה מאפשרת לאשה להמשיך בחייה הזוגיים ולפתח מערכת יחסים חדשה לאור העובדה כי עדיין היא תחת הגדרת סטאטוס נשואה .
ומכאן החליטה הנשיאה לא להתערב בהחלטת בית הדין האזורי ולהשאיר את הקנס אותו הטיל בית הדין האזורי שהחל תוקפו עוד בחודש יולי כשנתיים מאז החל הליך הגירושין של בני הזוג.

לעניינים נוספים

עקבו אחרינו

במערכת

הצטרפו לניוזלטר שלנו

בהשארת פרטים אתם נשארים מעודכנים,
פסק דין שטורף מחדש את הקלפים, שינוי חקיקה, החלטה חריגה,
בהרשמה מהירה ישירות למייל