מבחן המציאות -רצון האם לעבור עם הבנות והמציאות שתיוצר בעקבות המעבר – פסק דין של השופטת שירלי שי מפתח תקוה

פסק הדין שנידון ופורסם לאחרונה עסק בשני הליכים משפטיים ומתבססים יותר מכל ברצון אל מול מציאות קיימת רצון האם לעבור עם הבנות ולהעתיק מקום מגורים והמציאות הקיימת של החשש העולה מתוצאת המעבר- ניתוק הקשר עם האב לאור ההיסטוריה הלא קצרה שכבר עבר בית המשפט בהליכים השונים.

צילום: אתר הרשות השופטת (רקע-קאנבה)

יותר מכל קבע פסק הדין הזה את גורלם של ארבעת ילדיהם של זוג לשעבר או ליתר דיוק את מרקם היחסים שלהם עם הוריהם במארג המשפחתי אליו הגררה המשפחה שהאם מעוניינת להעתיק את מקום מגוריה בעוד האב מעוניין להסדיר את האחריות ההורית של שני ההורים שברקע קיימים צווי הגנה בטענות של הטרדות אלימות והתעמרות מצידו של האב כנגד האם. והמון המון הליכים שכבר התקיימו בין השניים מהם עולות טלטלות שעד עתה לגביהן התקבלו החלטות זמניות . התיק נידון אצל השופטת שירלי שי מבימ"ש לענייני משפחה בפ"ת שמנמקת את ההשלכות השונות בעקבות התנהלות האם שבלשון עדינה מדובר בהתנהלות בעייתית מאוד וההכרעה בהתאם. פסק הדין שחולש על 44 עמודים מתאר את מרקם היחסים הבעייתי שנוצר בין בני הזוג לשעבר שהביאו ארבעה ילדים לעולם לאחר שנישאו בשנת 2008 ומגוריהם יחד עד לשנת 2022 שבסמוך לבקשת צו הגנה עזבה האם את קורת הגג המשותפת עם בת אחת מתוך הארבעה אליה התווספה בת נוספת לאחר כשנה בניגוד להחלטה שיפוטית שניתנה בעניין .
החלטות שיפוטיות למכביר ניתנו בעניינם של השניים כפי שמתאר פסק הדין כאשר האם מתעלמת מהם באופן מופגן חריג ויוצא דופן ההחלטות העיקריות המפורטות בפסק הדין עוסקות בהיעדרויות הקטינים מהמסגרות החינוכיות שבעיקבותם ולאור חוסר שביעות רצון האם עתרה האם בבר"ע למחוזי ואף לעליון ששם דחו את העתירות השונות בנוסף פירוט של הערכות השונות של המומחים והמלצות העו"ס לסדרי דין כמו גם חוק הנוער ובנוסף על המסוגלות ההורית לא חסכה שי את עמדותיה כאשר היא קושרת בין רצון האם להעתקת מקום המגורים אל מול החשש שהתנתק הקשר עם האב במידה והמעבר יאושר ניתוק הקשר בין האב לבנותיו מטופל אצל הידועה בתחום ד"ר קיבסון וגם המלצותיה מובאות ביתר שאת בפסק הדין שלא מעט עדויות מובאות בו בהערכות השונות של כלל הגורמים מעטים המקרים בהם מבקש בית המשפט לשמוע את קולם של הילדים אל מול המוטב עצמו כמו שהתרחש במקרה זה ולאור התביעות בה הכריעה שי שבאופן ראוי להערצה דאגה לנמק את רצון הבנות אל מול הקושי שיוצר מתן ביטוי במימוש רצונם מתוך חשש כבד לניתוק הקשר של הבנות עם האב לאור ההיסטוריה הקיימת ובהתבססה על הערכות המומחים – הפסיכולוג העו"ס ויתר הגורמים וע"כ הכריעה שי
"בית המשפט מקבל את המלצת הפסיכולוג להותירם בבית האב, אשר עולה בקנה אחד עם האמור בתסקירים ובדוחות. יתר על כן, המציאות, כפי שפורטה ארוכות לעיל, הוכיחה כי בעת שהייתם של הבנים עם האב לא נותק הקשר שלהם עם האם, וככל שזה היה תלוי באב, התקיימו עם האם זמני שהות בהתאם להחלטות שיפוטיות. כאשר ההמלצות והמציאות עולות בקנה אחד גם עם רצון הקטין, לא יכולה להיות מחלוקת, שזו טובתם."
מעבר לזאת מפרטת שי את האחריות ההורית של כל ילד וילד וממליצה לאם לקיים את ההחלטות השיפוטיות בטרם יגיע המקרה לנזקקות ע"י שתוף פעולה עם ההדרכה הורית אליה הפנתה ולמען טובת ילדיה .

הליך ארוך התבטא גם בהוצאות אותם הטילה שירלי שי על האם ע"ס 35.000 ₪

לעניינים נוספים

עקבו אחרינו

במערכת

הצטרפו לניוזלטר שלנו

בהשארת פרטים אתם נשארים מעודכנים,
פסק דין שטורף מחדש את הקלפים, שינוי חקיקה, החלטה חריגה,
בהרשמה מהירה ישירות למייל