המקרה מתייחס לזוג שנישא ב2004 והתגרשו ב2012 כתוצאה מנישואין אלו באו לעולם שני קטינים. שני בני הזוג עצמאים המומחה כלכלן שהתבקש לאמוד את שווין של החברות הקיים והעתידי להשתכר בעתיד ( עספים עתידיים שאמורים להתקבל ע"י החברה ) בנוסף לזאת התבקש לאמוד את נכסי החברה ואת שווי המוניטין.
המומחה ביקש להוסיף על שכר טרחתו את השעות הרבות בהם עבד צוותו מהמשרד ע"מ להגיש את חוות דעתו האשה במקביל להתנגדות על גובה שכר הטרחה ובמסגרת הערעור הנוכחי טענה ע"י ב"כ עורכת הדין מורן סמו כי לא רק שגובה שכר הטרחה גבוה אלא שיש עוד עבודה רבה בהשלמת מסמכים אותם אמורים לבחון לגבי מתן חוות הדעת ע"מ להשלים את כל התמונה כולה.
חמש שנים זהו ציר הזמן שפועל המומחה בתיק לא זו אף זו שמדובר בזמן ארוך מדי עסוק המומחה בלגבות עוד שכ"ט בגין דרישה לתוספת שכרו השופט. כעולה מפסק הדין :
" לא ברור בגין מה נדרשת תוספת שכר הטרחה, מקום שלא נעשתה כל עבודה במהלך השנים האחרונות. ההחלטה קמא כלל לא נומקה מלבד אמירה בעלמא כי מתקבלת עמדת המומחה מפברואר 2023, כאשר אין בפני בית משפט קמא כל פירוט ביחס לדרישת התשלום החדשה.
המומחה לא פועל בחלל ריק אלא נתון לפיקוחו של בית המשפט שמינהו. שכר טרחת המומחה אינו בלתי נגמר וצריך להיות סביר ביחס לסוגיה הנבחנת. במקרים בהם לא נקבע שכר טרחה מראש, על בית המשפט לפסוק שכר ראוי וסביר. יוזכר כי עד כה, למומחה שולם על ידי הצדדים שכ"ט בגובה של כמאה אלף ₪.
כוונת המחוקק הייתה להגביל את גובה התשלום המשולם למומחים בתיקי משפחה, כאמור בתקנה 26 לתקנות בית משפט לענייני משפחה (סדרי דין), תשפ"א-2020.
השופט חננאל שרעבי אשר דן בתיק בהכרעתו קיבל את טענות עורכת הדין סמון כאשר הוא הוא מציין כי יש לבחון את נושא גילוי המסמכים לעומק כאשר יש להוסיף מטעמה שלה באילו מסמכים מדובר ולאלו מוסדות צריך לפנות ע"מ להגיש את אותם אסמכתאות .
בנוסף ציין כי יש לקבוע דיון נוסף בו תשקול מחדש את שאלת גילויים של אותם מסמכים פסק דין שבהחלט צריך להוציא את האשה ואת עורכת דינה שבעות רצון.