האם יש להעניק לבן מחצית ממניות השווי שלו בחברה מכוח ירושת אימו או שמא האלמן זכאי למניות אלו זו הסוגייה שהובאה במסגרת ערעור בבית המשפט המחוזי בחיפה הרכב השופטים שדן בתיק סארי ג'יוסי, עפרה ובנר ועפרה אטיאס בפה אחד קיבלו את פסק דינו של ג'יוסי וקבעו כי יש לקבל את ערעור האלמן שיוצג באופן ראוי באמצעות עורכי דינו א,גרוס וב,קראוס.
בערכאה הדיונית נקבע כי מניות אשר הורישה האם לבנה מעניקים לו את השליטה בחברה
מפרטי המקרה עולה שלבני הזוג היו שני בנים. האשה, שנפטרה מן העולם ב-2013,
ערכה צוואה שנתיים טרם מותה צוואה שבה הורישה את כל מניותיה בחברה לאחד מהבנים.
החברה בה דן המקרה המקרה הוקמה ע"י בני הזוג וגורמים נוספים ובחלוף השנים רכשו בני הזוג מניות אשר מקנות להם את השליטה בחברה מניהול העיזבון הועלתה הטענה מכוח הלכת השיתוף ומכח הצוואה אשר ערכה האם באופן בו יועברו המניות לידי הבן עורכי הדין של הגבר העלו את הטענה כי בין השניים קיימת הפרדה רכושית וכי רישום הנכסים איננו נעשה באופן סתמי ומדובר בהסכם בין השניים שיש להעניק לו תוקף וזאת מעבר למניות שכבר הועברו לבן
עוד טענו עורכי הדין כי הלכה למעשה במידה ותישאר החלטת בית המשפט על נה הבן יהיה בעל השליטה בחברה וזאת על אף שהאלמן הוא שייסד והקים את החברה . טענה זו התקבלה ע"י השופט ג'יוסי ונימק את החלטתו דרך הלכת השיתוף . תוצאת החלטת הערכאה הדיונית מובילה לחוסר הגיון בחלוקה השוויונית אליה כיוונו בני הזוג .
מעבר לקבלת הערעור חויבו הבן וחלק מהעיזבון בהוצאות ע"ס 10000 ₪