המקרה הגיע לשופטת שהם דליות בעקבות בקשת שתי בנותיה הראשונות שנולדו כתוצאה מקשר נישואין בו אביהן נפטר לפני כ38 שנים נישואין אלו היו כדמו"י וכך גם הגירושין אלו נמסרו למשפחת אומנה שלאחריה הגיע אימוץ בהם גדלו שתי האחיות לאורך השנים כעבור מס' שנים יצרו הבנות קשר מתמשך עם האם עד למות האם.
האם במהלך השנים חייתה בזוגיות עם מוסלמי וכתוצאה מזוגיות זו נולדו שתי בנות נוספות .
הלכה למעשה שתי בנות גדלו כיהודיות המנהלות אורח חיים דתי ולהן שתי אחיות המנהלות אורח חיים מוסלמי . ובהגדרה מדובר בכפילות דת המקרה הנבחן הינו מקום קבורת האם .
האם עליה להיקבר בבית קברות יהודי או מוסלמי השופטת שהם דליות מכריעה בפסיקה כי האם תיקבר בבית הקברות היהודי לא לפני שהיא מנמקת את מקור הסמכות על פיו ניזונה על הדין השרעי בעוד שאת ההחלטה היא מסבירה כי על אף הזוגיות שניהלה האם עם הגבר המוסלמי לא הייתה הסדרה של נישואין עימו ואף שמרה על שמה המקורי וניהלה סממנים של יהודייה .
מאפיין נוסף ממנה הגיע למסקנה היא כי המנוחה מעולם לא התאסלמה בנוסף לזאת קיים מסמך משנת 2016 המעיד על רצונה של המנוחה להיקבר כיהודייה עליו חתום בן זוגה המוסלמי .
הדחיפות הבהולה בה נדרשה השופטת שהם לדון בעניינה היא כי אין להלין גם את המת לאחר נימוק מניח את הדעת לגבי הטלת הספק בסמכות עפ"י הדין השרעי ציינה שהם לשבח את הרגישות אותה הפגינו הצדדים