שלום הבית למען הבית, המזונות ושאר הזכויות – החלטת השופט ירון אלתרזון

בית המשפט פטר גבר ממזונות אשתו בשל היעדר יחסים במשך שמונה שנים . על אי קיום היחסים לתקופה של שמונה שנים טענה האשה כי בעלה אימפוטנט טענה אך לא הציגה בדל של ראייה.

צילום: אתר הרשות השופטת

בהחלטה שהתקבלה לאחרונה בבית המשפט לענייני משפחה בחדרה, פטר השופט ירון אלתרזון גבר מתשלום מזונות לאשתו, לאחר שהתברר כי השניים אינם מקיימים יחסי אישות מזה שמונה שנים. השופט קבע כי נישואיהם של בני הזוג למעשה הסתיימו, למרות שהם לא התגרשו פורמלית.

בני הזוג חיים בריחוק מזה שנים ומנהלים הליכי גירושין, כאשר תביעת שלום בית שהגישה האישה נדחתה. על רקע זה, השופט קבע כי אין הצדקה לחייב את הבעל בתשלום מזונות אשתו, מאחר שהנישואים למעשה כבר אינם קיימים.

הליכים משפטיים סוערים
במשך השנתיים האחרונות, בני הזוג ניהלו מספר הליכים משפטיים, בהם תביעות על אלימות מצד הבעל ותביעת מזונות אישה שהגישה האישה. לאחר שבית המשפט פסק לה מזונות זמניים ביולי אשתקד, הגיש הבעל תביעה לביטול החיוב. הוא טען כי מזה שמונה שנים הם חיים בנפרד ואינם מקיימים יחסים. הבעל ציין כי הגיש תביעה לגירושין, והדיינים בבית הדין הרבני המליצו לצדדים להתגרש.

האישה, מנגד, טענה כי הסיבה להיעדר היחסים היא אימפוטנציה של הבעל, שאפילו טיפול תרופתי לא עזר לה. לדבריה, כל עוד הם נשואים פורמלית, היא זכאית למזונות.

סוף הנישואים
השופט אלתרזון קיבל את עמדת הבעל וקבע כי למרות שהנישואים לא הסתיימו רשמית, בפועל הם רוקנו מתוכן. הוא ציין כי הודאת שני הצדדים לגבי היעדר יחסים במשך שמונה שנים והפרידה המעשית ביניהם מוכיחה שהנישואים הסתיימו.

השופט הדגיש את חוסר תום הלב בהתנהלותה של האישה, שהגישה תביעות שונות בנוגע ליחסים עם בעלה ובמקביל עתרה לשלום בית. הוא קבע כי אין לאפשר לאישה להמשיך ליהנות ממעמד של נשואה רק כדי להמשיך לקבל מזונות, כשהיא פועלת בחוסר תום לב.

בסיום החלטתו קבע אלתרזון כי הבעל פטור ממזונות אשתו החל מחודש אוקטובר, אך השבת הסכומים שכבר שולמו תידון בהמשך.

ההחלטה מתייחסת לבקשת ביטול המזונות ותוצאתה מדגישות את חשיבות תום הלב בהליכים הנוגעים למזונות אישה, ומצביע על כך שהיעדר יחסים זוגיים ממושך עשוי להוביל לביטול החיוב במזונות, גם אם הנישואים טרם הסתיימו בטקס הגט הצפוי

לעניינים נוספים

עקבו אחרינו

במערכת

Previous
Next

הצטרפו לניוזלטר שלנו

בהשארת פרטים אתם נשארים מעודכנים,
פסק דין שטורף מחדש את הקלפים, שינוי חקיקה, החלטה חריגה,
בהרשמה מהירה ישירות למייל