שלום כתה א- חינוך ביתי או חינוך עפ"י הנורמה -החלטת בקשת האב להורות לאם על חינוך ביתי לבנות – החלטת השופטת אפרת ונקרט

חינוך ביתי הוא חינוך שניתן בבית התלמיד, על-ידי בני משפחתו של התלמיד, ולא במוסדות חינוך פורמליים. מס' תנאים קיימים להורים כאלו החפצים בלימוד מעיין זה , כדי שילדם יקבל פטור מחוק לימוד חובה לשם חינוך במסגרת חינוך ביתי. בקשה של אב ע"מ ששתי בנותיו ימשיכו בחינוך ביתי נבחנה ע"י השופטת אפרת ונקר

צילום: freepik

חמש שנים שהבנות לומדות במסגרת ביתית ללא אישור פורמלי הבטת נולדו לזוג הורים שנישאו בנישואים אזרחיים עד שיחסיהם עלו על סרטון והבעל עזב את הבית . בקשת האב ע"מ להורות לאימן של הבנות נבחנה ע"י השופטת אפרת ונקר מההחלטה עולים טענות הצדדים שהאם מעוניינת להעבירם למסגרת המשקפת את אורח חייהם ע"י העשרה בחוגים רבים ודוגלים בלימודי ליבה מנגד טען האב כי שום נזק לא ייגרם על מתן ההוראה לאישור חינוך ביתי .
עוד הוא מעלה את הצלחת התיאום ההורי ודרך ההתקשרות לקבלת החלטות משותפות בעניינן של הקטינות . שהם נעשים באופן הדדי ומושכל.
מרכז טענות האם מתייחסות ליכולות הבנות שלא ממומשות בחינוך הביתי עדות לכך נמצאת בעבר החינוכי שלהן והחוסרים הרבים בהם מצויים הבנות. על אף שהאב מוכן לשאת באחריות החינוך היא מעוניינת בחינוך בשיטת מונטיסורי הדוגלת בלימודי הבא עם תוספת רחבה של חוגי השערה. שיטה זו משקפת לטענתה את אורח חייהם .
מידורה של האם ע"י האב בנוגע להיקף הלימודי מחבל בקשר בינה לבין בנותיה ציינה רצון האב נובע מהשליטה לה הוא מכוון בדרך החינוך.
עמדת האפוטרופה לדין גם היא תומצתה בהחלטה וממנה עולה המחלוקת בהם נמצאים בני הזוג בנושא החינוכי המלצתה היא שבהעדר הסכמת שני ההורים טובת הקטינות יהיה בחינוך הפורמלי כרצון האם.
ובנוסף מתארת את הקונפליקט בין ההורים:
"מצה הדברים בו ההורים מצויים בקונפליקט גבוה, אין אמון ותקשורת בין ההורים, קיים שוני בשיטות החינוכיות ובסגנון ההורות האם אינה סומכת על האב אשר מצדו מתקשה לשתף אותה בתכנים ולנהל מולה תקשורת תקינה, במצב זה בו אין לקטינות מרחב נקי וסטרילי ואין להן דמויות התקשרות אחרות מלבד הדמויות ההוריות ודמויות אחרות מהחינוך הביתי אשר קשורות אל האב בלבד – בנסיבות אלו נראה כי החינוך הביתי אינו מהווה מענה מיטיב ומותאם לבנות."
השופטת ונקרט שדנה במקרה מחליטה שלא להורות לאם על החינוך הביתי ומציינת כי הקונפליקט לא נעוץ כלל בדרך חינוך הבנות אלא באי הסכמותיהם על האופן בו יילמדו הבנות. :
"כאשר הורה אחד מבקש "לסטות מהתלם", וההורה השני מתנגד לכך (גם אם הסכים בעבר) יש לנסות למצוא, בכפוף לטובת הקטינות, את המכנה המשותף הרחב ביותר בין ההורים ולנסות להביאם למרחב בו שניהם יכולים ההורים שניהם להכיל ולקבל את ההחלטות המתקבלות בעניין ילדיהם."
קריאתה לסטייה מהתלם כעולה מההחלטה היא כי התלם מתייחס לחינוך הרגיל וזו הנורמה הקיימת.
עוד ציינה ונקרט כי גם לו הייתה מקבלת את בקשת האב לא ברור באם כלל היה ניתן לאשר חינוך ביתי לקטינות. וע"כ היא למעשה דוחה את הבקשה ומוסיפה הוצאה נמוכה לאב ע"ס 750 ₪.

לעניינים נוספים

עקבו אחרינו

במערכת

הצטרפו לניוזלטר שלנו

בהשארת פרטים אתם נשארים מעודכנים,
פסק דין שטורף מחדש את הקלפים, שינוי חקיקה, החלטה חריגה,
בהרשמה מהירה ישירות למייל