תביעת הפיצוי, נימוק השיהוי והוצאות על רקע סכום התביעה הגבוה – פסק דין של השופט פליקס גורודצקי

818.000 ₪ פיצוי בגין הפרת הסכם זה הסכום שתבע הבעל עקב אותו סעיף בהסכם הגירושין בו התחייבה האשה לרכוש את הבית ע"מ להשאיר את בנם הקטין תחת בעלות בקורת הגג עימה אלא שהמשמורת עברה לאב וההתחייבות להעביר את זכויות הנכס על שמה בלבד לא קוימה.

צילום: אתר הרשות השופטת

המקרה מתייחס לזוג שנישא ב 2013 והתגרש ב 2016 בזמן זה הביאו ילד לעולם
לטענת הגבר כפי שעולה מכתבי הטענות לא פעלה האשה להסרת שמו מן הנכס והעברת זכויותיה ע"ש בלבד
לפי כך לא יכול היה להיכנס לרישום פרויקט "מחיר למשתכן ".ועם עליית ערך הנדל"ן כרגע לא מתאפשר לו לרכוש נכס בכלל וע"כ תבע את הנזק שתומחר ע"י בסכום של 818.000 ₪.
המקרה הובא בפני השופט פליקס גורדצקי מבית המשפט לענייני משפחה בבירה שניסה להבין את מהות התביעה ובעיקר את פשר עם השיהוי משני הצדדים.
המשמורת על הקטין כך עולה עברה לידי האב והחשש שכונן בו שלא יעבירו לו את המשמורת גרמה לו כך טען הגבר להשהות את התביעה .

האשה מנגד הגישה את טענותיה באמצעות ב"כ עורכת הדין רחלי אייבס מהם עולה כי לא רק האשה לא פעלה בהתאם להסכם אלא מצידו של הגבר גם חלו לא מעט אי עמידה בהתחייבויות .
מטענות ההדנה אשר פירטה ביתר שאת התייחסה אייבס
המזונות לא שולמו בהתאם להסכם ולא התוספות .- בזמן שהה מחויב הגבר תחת ההסכם בתשלומי המזונות
על חובת הנזק ציינה שלא פעל כלל ע"מ להקטין את הנזק ובכלל זה לא פעל עפ"י האדם הסביר לא פנה לאשה ו/או לבנק ע"מ להסירו מהמשכנתה.
עוד מעלה אייבס סעיף מתוך הסכם הגירושין
" להסכם נקבע כי "אין לצדדים האחד כלפי משנה, תביעות, טענות, ו/או דרישות מכל מין וסוג שהוא, בכל הכרוך והנובע מהנישואים והצדדים מצהירים כי הם גיבשו במסגרת הסכם זה באופן סופי, את כל זכויותיהם וחובותיהם האחד כלפי השני". יתרה מזו שלוש פעמים הגיש הגבר פתחת י"ס לא פעם אחת הייתה התייחסות לרכיב עליו כעת תובע הוא את הנזק המופרך לכאורה ולעניין העיכוב "התובע לא הניח כל הסבר המניח את הדעת מדוע הגיש תביעתו בחלוף למעלה משבע וחצי שנים. עילת התביעה נולדה ביום 00.00.2016, 60 יום לאחר ההסכם, מיום זה לא נשמעה ולו טענה אחת בגין אי הסרת התובע כלווה במשכנתה, הרי שעילת התביעה התיישנה זה מכבר." במקביל פירטה באופן מנומק כי בתביעה עצמה ככל אין פירוט לסעדים אותם תובע הגבר כנדרש

ב"כ האשה עורכת הדין רחלי אייבס
צילום:לירן אלמודאי

התובע לא הגדיר את נזקו באופן מדויק, הפסיקה ציינה אייבס מתווה תנאים לבקשת פיצויים עקב הפרת חוזה, והתובע לא עומד בהם . ע"כ ביקשה לסלק את התביעה תוך שימוש לרעה בהליכי התביעה לדבריה הוגשה בחוסר תום לב ובבחינת מצג חלקי והפנתה להסכם וליחס המובא בו לגבי התשלום ברכישת מחצית האשה והיחס למשכנתה.
השופט גורדצקי שדן את המקרה פירט מדוע הוא דוחה את התביעה תוך שהוא מתייחס לכלל טענות הגבר ומפרט רכיב רכיב מכתב התביעה הן ביחס לשווי השכירות ולשאר הרכיבים מעבר לזאת ציין כי בשל גובה סכום התביעה הוא מטיל הוצאות לא נמוכות כלל ובהתאם פוסק הוצאות ע"ס 30.000 ₪

לעניינים נוספים

עקבו אחרינו

במערכת

Previous
Next

הצטרפו לניוזלטר שלנו

בהשארת פרטים אתם נשארים מעודכנים,
פסק דין שטורף מחדש את הקלפים, שינוי חקיקה, החלטה חריגה,
בהרשמה מהירה ישירות למייל