פסק הדין שנפסק ע"י השופט אריאל ממן מבית המשפט לענייני משפחה בב"ש עוסק ברובו בשינויי פערי ההשתכרות בין האב לאם .האב שהגיש את תביעתו באמצעות ב"כ עורכת הדין ענבר שנהב מתאר את שינוי הנסיבות המהותי המצדיקות הפחתה . גידול בהכנסתה וילד נוסף אותו הביאה האם לאחר הגירושין ועליו היא מקבלת מזונות יוצרים מצב כי הכנסותיה עומדות על כ50% יותר מהתובע . צמחית הכנסה זו מצדיקה הפחתה .
מנגד טענות האשה כי היא ההורה המשמורן וע"כ אינו זכאי להפחתה עוד טוענת האם כי מדובר בנקמה גרידא של האב בתתביעה על ש "העזה" להיפרד ממנו הם שהובילו אותו לתבוע הפחתה בתביעה זו .
במסגרת התגובה שהגישה האשה היא תיארה את אורח חייו הגבוה של הגבר ברכבים חדשים זכיינות של רשת בתי קפה וטיסות תכופות מלמד על מצבו הכלכלי לגרסת הגבר מהלכים אותם תיארה נאשה יצרו חובות הליכים משפטיים מאחר שההשקעה הסתברה כהשקעה כושלת .
ממן בפסק הדין מתאר את הסיבות בהם ניתן לקבל הפחתה ו ביטול מזונות ומצטט את ההלכה הידועה שנקבעה בבע"מ 919 המוכרת ובפסק הדין שמשתרע על 12 עמ' הוא מנמק כיצד הכריע כי דין תביעת ביטול המזונות להידחות והפחתתם יתקבלו באופן חלקי ויעמדו החל מינואר 2024 ע"ס של 3000 ₪ עבור שני הקטינים הפחתה של 200 ₪ בחודש.
מעבר לזאת הטיל הוצאות על הגבר ע"ס 15.000 ₪
