בנימוק לאורך כל פסק הדין מציינת גיא את שלושת הרכיבים שיש לייחס לחישוב מזונות רת רכיב המדור עליו יש להוסיף את רכיב התלוי שהות ועליו יש להוסיף את הרכיב הלא תלוי שהות כך יש לחשב את סכום המזונות כפי שציינו במאמר "מזונות ילדים" פרופ' שחר ליפשיץ וענת ליפשיץ המתייחסים לגילאי 6-15 במצבי משמורת משותפת זאת על מנת לחשב את הסכום שישלם ההורה בעל ההכנסה הגבוהה להורה בעל ההכנסה הנמוכה . בהמשך היא מתארת כיצד מגיעים לחישוב עפ"י הכנסתו הפנויה במכלול השתכרות הצדדים ובהפחתת שכר הדיר של האב במקרה הזה .
המקרה אליו מתייחס פסק הדין שפורסם לאחרונה הוא עבור מזונותיהם של שלושה קטינים בגילאי 7 וחצי עד 11 שנולדו לזוג הורים שנישאו ב2012 והתגרשו ב2021 כאשר האב נמצא בהליך חדלות פרעון .
החלטה קודמת של השופטת גיא ביחס למזונות הזמניים עמדה על סכום של 500 ₪ בחודש עבור כל קטין בנוסף לזאת מחציות של חינוך וצהרון . את ההחלטה הזו קבלה גיא לאור זמני השהות השווים ובזמן שלאם לא היו הוצאות מדור כלל כמו כן קיימים קצבאות נכות שהועברו גם הם לאם.
באופן מנומק עוברת גיא רכיב רכיב לכל אורך פסק הדין ומתייחסת בעיקר להכנסות הצדדים ולשינויים המהותיים מאוד יש לציין שעברו הצדדים מאז לידתה של ההחלטה על המזונות הזמניים מהם עולה כי קיים מעבר מגורים אשר אינו מאפשר זמני שהות רחבים של האב עם הקטינים קצבתה של האם מחוסרת העבודה לעת הזו והכנסתו של הגבר ששוערה בלמעלה מ16000 ש"ח בנוסף לפלאפון ורכב אשר משולם מהחברה בה מועסק .
לנושא החיוב אותו פסקה גיא . היא מקדישה את כל חיובי האב ופוסקת בהתאם לפער ה64% המתקיים בין הצדדים ומכאן הדגישה :
תשלום מזונות בסך כולל של 2,400 ₪ לחודש ובסך של 800 ₪ בעבור כ"א מהקטינים. בנוסף לזאת פירטה את יתר חיובי האב . ואת תביעת האם לחשב את הסכום מיום עזיבת הבית דוחה גיא