מאבק משפטי נרחב פרץ בין ארבעה אחים שירשו נכסי מקרקעין בשווי עצום, לאחר שניסיונותיהם לפרק את השותפות בנכסים הובילו להליך התמחרות מורכב. בית המשפט לענייני משפחה בתל אביב הכריע כי עשרה נכסים, הממוקמים בתל אביב והרצליה, יימכרו בהליך התמחרות, שבו שניים מהאחים זכו לאחר שהציעו את הסכום הגבוה ביותר. אלא שאותם זוכים חזרו בהם לאחר מכן, וטענו כי יש לבחון מחדש את העסקה בשל סוגיות מיסוי שלטענתם לא נלקחו בחשבון.
בית המשפט מינה כונסי נכסים כדי לנהל את המכירה, תוך הסתמכות על חוות דעת שמאית שקבעה כי ערך הנכסים נע בין 390 מיליון שקל במקרה של מכירה מהירה לבין 459 מיליון שקל בעסקה רגילה. למרות זאת, במסגרת ההתמחרות, שניים מהאחים עצמם הציעו סכום חסר תקדים של 501 מיליון שקל – סכום הגבוה בכ-41 מיליון שקל מהערכת השמאי.
לאחר שהוכרזו כזוכים, העלו אותם אחים טענות חדשות נגד אישור העסקה, בטענה כי חבות המע"מ בגין העסקה מחייבת בחינה מחודשת. לדבריהם, חלק מהנכסים הינם דירות מגורים שאינן חייבות בתשלום מע"מ, ולכן הוספתו לכלל התמורה תגרום להוצאה מיותרת שאינה ניתנת לקיזוז.
השופט תומר שלם לא קיבל את טענותיהם, והבהיר כי הרוכשים ידעו היטב את תנאי העסקה והשלכותיה המיסויות בטרם השתתפו בהתמחרות. "מי שניגש להליך התמחרות מחויב לבדוק מראש את כל היבטי העסקה, לרבות חבות המס, ואינו יכול לטעון לאחר מעשה כי יש לשנות את התנאים", קבע בהחלטתו.
כמו כן, נדחתה טענת הרוכשים כי הליך ההתמחרות נוהל באופן פגום. השופט ציין כי מי שהשתתף בהתמחרות, לקח חלק פעיל וזכה בה – אינו יכול לאחר מכן לערער על תקינותה.
בסופו של דבר, השופט מתח ביקורת חריפה על התנהלות הרוכשים, וקבע כי מדובר בניסיון לעכב את השלמת העסקה שלא בתום לב. לאור זאת, הוטלו עליהם הוצאות בגובה 20,000 שקל לכל אחד, אשר ישולמו לכונסי הנכסים.