שתי בקשות רכושיות עוד בטרם הובהרה המפה הכלכלית של בני הזוג לשעבר – החלטת השופט פליקס גורדצקי

שתי בקשות הגישה האשה כך עולה מהחלטת השופט פליקס גורדצקי הראשונה בקשה באופן מיידי לפירוק השיתוף והשנייה בקשה לחלוקת כספים על חשבון האיזון הרכושי . טענותיה לבקשות אלו הוגשו בשל החדירות לפרטיות ממנה סובלת האשה במקום מגוריה בדירת הצדדים תוך הפצת תמונתה והכפשות וכי אין לה מקור הכנסה זמין . עוד צוין בהחלטה כי סימוכין לטענות לא הוצגו

צילום:אתר הרשות השופטת

המקרה מתייחס לזוג שנישא ב 1998 והביאו לעולם 8 ילדים . את תביעת הגירושין הגיש הגבר כתביעה כרוכה ב2022 . כחודש לאחר הגשת התביעה עזב הגבר את הדירה המשותפת והאשה המשיכה להתגורר בה .פסק דין ניתן על אופן חלוקת הרכוש(בפסק הדין- בחלקים שווים) ומועד הקרע אותו קבע בית הדין הרבני . לבית הדין הרבני הגדול הוגש ערעור וערעור שמנגד . הערעורים עומדים ותלויים לפתחו של בית הדין הרבני הגדול.

ביום 21.5.23 הגישה האשה תביעה לביצוע פסק הדין (בהמשך להחלטת בית הדין במסגרתה נקבע, בין היתר, כי בית הדין אינו מוסמך לדון בענייני הרכוש של הצדדים, ובית הדין הורה על העברת הליכים הרכושיים לבית משפט לענייני משפחה כשבעה חודשים לאחר מכן מונה מומחה מטעם בית המשפט עם סמכויות חקירה. המומחה ביקש למנות שמאי מקרקעין ל-18 נכסי נדל"ן שהגבר הודה בזכויותיו בהם וחוות הדעת השמאית צפויה להינתן בתוך 60 ימים.
התנגדות לשתי הבקשות הגיש הגבר באמצעות ב"כ עורכת הדין אביבית מוסקוביץ .
ההחלטה שפורסמה לאחרונה ומחזיקה חמישה עמודים מתייחסת לכלל וסיבות השונות בגינן מחליט גורדצקי מדוע הוא דוחה את שתי הבקשות .
ללא סימוכין ואסמכתאות לטענות האשה שהועלו ואף לו הייתה מציגה ספק רב באם היה בהם בכדי לשנות את ההחלטה . התייחסות נרחבת למקרים בהם קיים איזון חלקי ולקצב ההליך אותו מייחסת האשה לטווח הרחוק בעוד גורדצקי מציין כי לא כך הדברים.
את הבקשה הגישה האשה עוד בטרם הוצגה המפה הכלכלית של בני הזוג.
במבחן התוצאה דחה גורדצקי את שתי הבקשות נמנע מלחייב את האשה בתשלום עבור אוצר המדינה אך 3000 ₪ הטיל עליה כהוצאה .

לעניינים נוספים

עקבו אחרינו

במערכת

Previous
Next

הצטרפו לניוזלטר שלנו

בהשארת פרטים אתם נשארים מעודכנים,
פסק דין שטורף מחדש את הקלפים, שינוי חקיקה, החלטה חריגה,
בהרשמה מהירה ישירות למייל