דמי שימוש עבור מדור האשה שהמשיכה להתגורר בדירת שני בני הזוג נידון לאחרונה בבית הדין האזורי ברחובות .
.סביב בני זוג שהחלו את הליך הגירושין ב2016 שעה שבה עזב גם את בית המגורים ע"מ להגיש תביעת גירושין וכך גם מועד הקרע אשר נקבע בעניינם .
בני הזוג יצאו את מדרגות בית הדין הרבני לאחר מתן הגט בשנת 2017 כאשר האשה המשיכה להתגורר בדירתם המשותפת עד לשנת 2021 על הפער שנע בציר הזמן מעת הגירושין ועד ללעזיבת האשה את הדירה תבע הגבר באמצעות עורכת דינו רויטל טלי מגל
עורכת הדין מגל היטיבה לטעון בשם מרשה כי בפן ההלכתי לפני הכל מנוע הגבר לשוב לדירתם המשותפת ןגם לו יכל ספק אם היה שב מאחר והאשה הוציאה כנגדו צוי הרחקה בטענות של אלימות . לאורך כל התקופה שב הגבר על שמירת זכויותיו בדירה . וכעת הגשת התביעה בגין תשלום שימוש ראוי בדירה.
מנגד טענה האשה כי צו ההרחקה אשר התקבל מעיד על מסוכנותו של הגבר האלים לאותה תקופה מדוברת אך יכול היה לשוב לדירה משבחר הוא לא לשוב בחירתו היא זו למעשה שפוטרת אותה מהתשלום.
הרב ציון אשכנזי – אב"ד, הרב אליהו עמאר, הרב שמואל דומב הרכב הדיינים שדן את המקרה התייחס לבני הזוג בנימוק קבלת התביעה ע"י פרשנות מעניינת של זוג שותפים מאחר וזוהי מסגרת נישואין השותפות היא על תנאי והתנאי המחייב היא ברית הנישואין כך שלמעשה שותפותם התפרקה בזמן מועד הקרע שגם הוא נקבע בהמון מקרים טרם מתן פסק דין .
בעקבות פרשנות זו דאג ההרכב להביא את המקורות לפרשנות ולקבל את תביעת הגבר כך שהאשה תחויב במחצית שווי השכירות בשנים להם התייחסה התביעה כמו כן העלו בפסק הדין את דו"ח השמאי ביחס למחירים הנהוגים על אותה דירה .