הסתירה מהאב את ההריון ,הלידה ומועד ברית המילה . התביעה תביעת נזיקין פסק הדין מהקריות של השופטת גילה ספרא-ברנע

תיאור התחושות של האב שלא נכח בברית המילה של ילדו למעשה מביע את הסיפור כולו : ""על עצם זה שלא הייתי נוכח בברית של הבן שלי. המשפחה שלי לא נכחה. הבושה שהייתי צריך לבוא לאבי ולהסביר לו למה הוא לא בברית של הנכד שלו. ואתם ראיתם אותו וראיתם למי צריך להסביר. הוא אדם שלא מבין התנהגות כזו. היא היתה אצלו בבית ומבחינתי לבוא ולעבור את כל מסכת ההשפלה הזו, וזה מה שהיא רצתה לעשות, להשפיל אותי ומנסה כל הזמן להתגרות בי כדי להביא אותי למצבים לא טובים ואת זה היא עושה דרך הילדים ונפשית זו חוויה לא נעימה בכלל וזה החוויה הכי קשה שעברתי בחיי "(עמ' 98 ש' 28-31 ועמ' 99 ש' 1-2 לפרו'). עוד ראו: "לעמוד מול המשפחה שלי, אבי, המשפחה המורחבת, יש לך ילד, איפה הברית מה קרה. זה לא מסתדר לאף אחד. וגם לי לא מסתדר במוח עד היום איך לא הייתי בברית של בני. זה סיוטים בלילה, אני לא יודע אם היא מבינה מה עשתה". (עמ' 99 לפרו' ש' 4-6). בנוסף טען האב: "אדם שיורד 17 קילו בפחות מ... אדם שלא יכול לאכול ולא יכול לתקשר (קולו רועד) אני לא צריך אסמכתא רפואית, אני אדם חזק שרוצה להתמודד. אבל ברגע שהדברים האלו... היא גם לא מפסיקה עם הדברים האלו וממשיכה להתעלל בי ואם אני אפול ואצטרך עזרה רפואית זה יחזור אליה. אם לא תפסיק לטלטל אותי כל פעם מחדש, ובכוונת מכוון רוצה להוציא אותי מאיזון, היא רוצה להביא אותי למצב שאתייאש".

צילום: אתר הרשות השופטת

השופטת גילה ספרא ברנע אישרה לפרסם חלק מפסק הדין בו היא לא חוסכת ביקורת על התנהגותה של האשה שהסתירה את דבר ההריון את ההסתרה ממנו על הלידה יתרה מזו האשה הסתירה מהמוהל אשר מל את הנולד בדבר קיומו של האב .
מדובר בהתנהגות חריגה בו הציגה האשה כלפי אב הבן מצג שווא ע"מ למנוע ממנו להיות נוכח בברית המילה של בנו שלו .
לאב שזכה להכיר את בנו רק 10 ימים לאחר הולדת בנו אין צורך להוכיח את הנזק שנגרם לו כדברי ברנע נוכח העובדות והתנהגותה החריגה של האם אך היא מוצאת את עוולת הרשלנות במקרה וגוזרת את פסק הדין דווקא מדיני לשון הרע .
עוד היא מפרטת על החשיבות הרבה של כל יהודי להיות נוכח בטקס ברית המילה הולדת הבן על אף שאינו דתי . לבטח שמדובר באב נורמטיבי שקיים במקרה המדובר.
לא מצאה פסיקה של מקרה דומה ע"מ להבין את הנגזרת של הפיצוי הראוי ומפרטת את מחובות ההורים מחוק האפוטרופוסות .
לבסוף היא פוסקת פיצוי מתון ע"ס 35,000 ₪

לעניינים נוספים

עקבו אחרינו

במערכת

Previous
Next

הצטרפו לניוזלטר שלנו

בהשארת פרטים אתם נשארים מעודכנים,
פסק דין שטורף מחדש את הקלפים, שינוי חקיקה, החלטה חריגה,
בהרשמה מהירה ישירות למייל